login
Inicia sessió

register
Registra't

On és el límit?

Presentació. Suar serveix per aprimar?

Bones a tothom. Sóc el clockwork i espero tractar en aquest blog temes relacionats amb la nutrició, el fitness, les arts marcials, etc. Primer de tot dir que sóc un jove que porta molts anys entrenant a un gimnàs, que ha passat per molts diferents tipus de pes, musculatures i forma física. Tot el que diré en aquest Blog és el que he pogut aprendre a base d'entrenar i del que m'han ensenyat els professionals del gimnàs.

No m'enrotllo més, el primer tema que vull tractar és el del títol: Suar serveix per aprimar? Hi ha moltes històries fantàstiques que diuen que si sues t'aprimes. Mentida. Llavors no cal suar per aprimar-se? Si, és absolutament essencial. Quan comencem a entrenar, el cos augmenta la seva temperatura a causa d'un augment de les pulsacions, de la respiració i del metabolisme (s'accelera). Sovint veureu en gimnasos, atletes que estan treballant molt abrigats, inclús amb caputxes o teixits que no transpiren. Això ho fan perquè en èpoques com l'hivern, el procés d'augment de temperatura sigui molt més ràpid, per tant, si que és útil abrigar-se en èpoques o en locals on es fa difícil suar. No ho recomano en èpoques com l'estiu, jo ho faig però se quan he de treure'm roba de sobre, ja que sinó podeu arribar a marejar-vos de la calor.

A partir d'aquest augment de temperatura del cos, comença la suor. Suar va molt i molt be per netejar els porus i les impureses que es puguin generar en la pell i, òbviament, elimina els líquids del nostre cos. Per tant, si que quan suem, perdem pes, en concret perdem líquids. Però pensareu... quan bevem ho recuperarem oi? Llavors no bec? ERROR! El metabolisme estarà molt més actiu si va rebent més líquid ja que farà que el cos segueixi suant, a part de donar-nos més força per a seguir amb l'entrenament. Es tracta que el metabolisme es mantingui sempre actiu, per llavors, quan haguem fet uns 20-30 minuts d'entrenament cardiovascular, el cos comenci a cremar les grasses, i quan realment perdrem pes.

Per tant, cal beure durant el dia uns 2 litres d'aigua i també cal fer-ho durant l'entrenament. L'aigua és una poderosa aliada per a totes les persones que vulguem perdre pes o guanyar musculatura. Recordeu: 2 litres d'aigua cada dia, beure durant l'entrenament, suar molt per netejar la pell i mantenir el metabolisme actiu i 20-30 minuts d'exercici cardiovascular diari.

Espero que us hagi agradat l'article, repeteixo que només sóc un fanàtic i que no sóc cap professional. Acceptaré qualsevol correcció o crítica.

Clock.

Comentaris (4)16-08-2011 23:35:11

AlgúAlgú blog, 17-08-2011 00:02:33

Ei, està molt bé que t'animis a fer un blog.. jo et plantejo una pregunta Què cal fer per guanyar pes? i una altre, augmentar la massa muscular, no fa augmentar també el pes corporal?
Et seguiré amb atenció.
Ànims.

clockworkclockwork blog, 17-08-2011 00:20:27

Potser és del que menys se, però per guanyar "bon" pes necessites menjar aliments sobretot rics en proteïnes (vedella, arròs, pa, llegums, tonyina i un llarg etc.). Si que tens el permis també de menjar aliments més calòrics, però si n'abuses ja saps que pot passar. A més a més pots mirar de reduir l'exercici cardiovascular que fas diàriament i sobretot no t'oblidis de les peses, ja que sino tindràs una pell caiguda per tot arreu quan comencis a agafar pes corporal, i potser t'apareixeran estries per tot arreu. I molta aigua, sobretot.
Sobre la massa muscular, doncs és cert, si augmentes la massa muscular t'augmentarà el pes, molts joves grassonets quan s'aprimen estan forts perquè sota la capa de greix i tenien una bona musculatura. Molta gent que vol aprimar i és novella en aquest món, entrenen amb les peses per agafar múscul i després es pesen i s'enfaden. Alhora, és positiu perque diguem que el múscul es "menja" la grassa.
No se si t'he ajudat gaire, la veritat mai he necessitat guanyar pes, ja penjaré algun article ben estudiat.

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 17-08-2011 20:56:43

Hola!
Jo sóc de beure poca aigua. Ara n'haig de beure per eliminar un medicament i sobretot per anar de ventre. I et puc assegurar que els 2 litres me'ls bec en un dia i per FORÇA!
Teòricament, aquest medicament aprima. Des que el vaig començar ara fa més d'un any, certament he perdut 6 kg. Abans de començar cap merda d'aquestes, pesava 51 i m'agradaria saber com ho haig de fer per arribar al pes original.
Em van recomanar CAMINAR, que ja ho faig, però sóc més de natació. També em van recomanar, una doctora, que mengés més verdura que no pas patata, menys carn i tot, amb menys quantitat.
E el meu cas, seria necessari, malgrat alguns llonzes això no els hi entra al cap.
Un blog molt interessant.

clockworkclockwork blog, 17-08-2011 21:45:59

Gràcies serra_catalana73! Així doncs deus pesar ara uns 45kg oi? No se quina alçada deus fer però per recuperar el pes original et recomano el mateix que li he comentat a l'Algú.
No tinc gaire experiència en augments de pes, com que veig que interessa, doncs ben aviat publicaré un article ben estudiat. Sento no se de més ajuda!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: